Einde leasecontract

Inleverprocedure

Bij het aflopen van het leasecontract zijn er diverse mogelijkheden voor het inleveren van uw leaseauto. Onderstaand treft u de verschillende mogelijkheden aan.
De beoordeling van de algehele staat van de auto vindt plaats op ons eigen terrein. Wel is het mogelijk een bindend inspectierapport op te laten stellen op een locatie die u wenst. Lees hieronder onze mogelijkheden.

A.           Inleveren van de auto bij de dealer:

1.           U ontvangt uw nieuwe Strix leaseauto.

Hopelijk stapt u direct na het aflopen van het leasecontract over in uw nieuwe leaseauto via Strix Lease Service. U kunt de huidige leaseauto dan achterlaten bij de leverende dealer van uw nieuwe leaseauto.
Voordeel van deze optie is dat u direct verder kunt rijden met uw nieuwe auto. De inspectie van het voertuig zal plaatsvinden als de auto bij ons op het terrein staat.

2.           U ontvangt een nieuwe leaseauto via een andere maatschappij.

Indien u besluit om uw huidige leaseauto in te leveren bij de dealer waar u de nieuwe leaseauto in ontvangst neemt is de werkwijze gelijk aan de werkwijze wanneer u in een nieuwe leaseauto stapt van Strix Lease Service. De kosten voor dit transport zijn € 60,00 exclusief BTW.

Wij verzoeken u vriendelijk ons vooraf te informeren waar en wanneer we de auto kunnen ophalen. Ook voor deze situatie geldt dat de inspectie van het voertuig pas zal plaatsvinden als de auto bij ons op het terrein staat. Is de auto niet bij ons afgemeld, dan kunnen wij het contract pas beëindigen per de datum dat de auto op ons terrein arriveert.

B.           Inleveren van de auto op een locatie naar eigen keuze:

1.           Zonder inspectie.

Strix Lease Service zal zorgdragen voor het transport van de auto vanaf de locatie die u heeft aangegeven naar ons eigen terrein. Ook voor deze situatie geldt dat de inspectie van het voertuig zal plaatsvinden als de auto bij ons op het terrein staat. Gaat uw nieuwe leaseauto niet via Strix Lease Service de weg op dan zijn de kosten € 60,00 exclusief BTW. voor het transport.

2.           Met bindende inspectie.

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw huidige leaseauto op een door u opgegeven adres (in Nederland) wordt opgehaald en vooraf wordt geïnspecteerd. Er komt dan een expert op het opgegeven adres die samen met u een bindend inspectierapport zal opstellen. Na inspectie wordt de auto door ons opgehaald. Voordeel van deze optie is dat u direct na het afgeven van de auto in het bezit bent van een bindend inspectierapport. Indien de nieuwe auto via Strix Lease Service is ingezet betaalt u alleen de inspectiekosten van
€ 50,00 exclusief BTW. Indien de nieuwe leaseauto niet via Strix Lease Service is ingezet zullen wij voor deze optie € 110,00 exclusief BTW in rekening brengen.

C.           Inleveren van de auto bij een ASN schadeherstel bedrijf.

Indien u deze optie vooraf met ons afstemt is het ook mogelijk de auto in te leveren bij één van de ASN vestigingen in Nederland. Ook hier krijgt u gelijk een bindend inspectierapport waardoor u direct bekend bent met de staat waarin de auto zich bevindt. Krijgt u de nieuwe auto via Strix Lease Service dan betaalt u alleen de inspectiekosten van € 42,50 exclusief BTW. Indien uw nieuwe leaseauto niet via Strix Lease Service is besteld dan bedragen de kosten € 102,50 exclusief BTW.

D.           Overname van de auto.

U heeft als berijder altijd de eerste optie tot het kopen van uw leaseauto. Indien u interesse heeft om de auto over te nemen kunt u contact opnemen met uw adviseur en kunnen wij u een passend voorstel doen voor welk bedrag u de auto kunt overnemen.

Waar dient u rekening mee te houden bij het inleveren van de auto.

In te leveren bescheiden:

Uiteraard ontvangen wij de auto graag terug met alle bescheiden die u heeft ontvangen ten tijde van de aflevering.

  1. Reservesleutel. Vervangingskosten op basis van de werkelijke kosten;
  2. Kentekenbewijs. Vervangingskosten op basis van de werkelijke kosten;
  3. Groene kaart;
  4. Boekjes (instructie en onderhoud etc.). Vervangingskosten € 50,- per ontbrekend boekje;
  5. Alle meegeleasde accessoires (denkt u hierbij aan extra, mogelijk later gemonteerde of in de lease opgenomen accessoires zoals een afneembare trekhaak, dakdragers etc.).  Niet alleen bij beschadiging van deze zaken maar ook bij het ontbreken ervan kunnen er mogelijkerwijs kosten aan u worden doorbelast. Vervangingskosten op basis van de werkelijke kosten;
  6. Software voor het navigatiesysteem. Vervangingskosten op basis van de werkelijke kosten.

Brandstofpas:

U kunt de brandstofpas inleveren bij de leaseauto. Wij adviseren u dan wel om de pas door te knippen en uw pincode te vernietigen. U kunt de doorgeknipte pas in het kentekenmapje stoppen.

Handleiding innameschade leaseauto

In onderstaande PDF kunt u lezen hoe schades aan uw auto worden bekeken. 

 

Bestanden