Volvo S90 & V90 - "Stoere, betrouwbare reispartners"

Accountmanager Jan-Willem Mekenkamp is koploper autokilometers bij Strix Lease Service. De aangewezen persoon om goede, betrouwbare reisauto’s te testen dus. Daarom meteen maar een dubbeltest, Jan-Willem reed voor u in de nieuwe Volvo’s S90 en V90:

“Met een jaarlijks kilometrage van 70.000 stel ik stevige eisen aan mijn zakelijke auto. Ik rij zelf al vele jaren Volvo, vooral vanwege het zitcomfort, de soepele en betrouwbare dieselmotoren en het bedieningsgemak. Mijn huidige Volvo V40 D4 komt me hierin volop tegemoet, maar als ik ‘m vandaag al in mocht ruilen voor de nieuwe S90…

Je ontkomt bij Volvo natuurlijk niet aan Zweeds design. Je moet er van houden en zeker bij deze modellen, want Volvo heeft het weglaten van lijnen nu officieel tot kunst verheven. Ook in het interieur zie je dit terug, al is er zowaar ook een vleugje flair ingebracht. De afwerking is subliem, perfecte instelbare stoelen en de centrale display werkt snel en helder, ondanks een eindeloze hoeveelheid functies.

Bij de sportieve rijder staat Volvo niet op één en de Zweden hebben ook geen moeite gedaan hier iets aan te doen. Onderstel, stuurgedrag en motor hebben meer dan genoeg dynamiek. Dit komt vooral samen in heerlijk rijcomfort en nodigt simpelweg niet uit tot sportief rijgedrag. Enig minpuntje is het start-stopsyteem, bij het loslaten van de rem voor het stoplicht laat de motor net te lang op zich wachten. Eenmaal op gang is de gasrespons verbluffend en komt het enorme koppel meteen vrij. Met de D5 en T6 verlang je dan ook geen moment naar meer cilinders of een grotere motorinhoud.

Een Volvo met een zeer beperkte lijst aan veiligheidsopties, kan dat? Jazeker, want de lijst met standaard veiligheidssystemen is bijna eindeloos. De uitvoering had hier wel scherper gekund, zo leiden de verschillende meldingen die je krijgt bij te snel rijden echt af. Bijzonder prettig is daarentegen de subtiele manier waarop je door middel van een oplichtend LED-lampje in de hoek van de buitenspiegels wordt geattendeerd als een medeweggebruiker zich in jouw dode hoek bevindt. Ook de Grafische Head-Up Display, projectie van info op de voorruit, is een zeer welkome aanvulling uit de optielijst.

Conclusie: de Volvo S90 en V90 zijn ruime, comfortabele en veilige reisauto’s, waarmee Volvo z’n merkwaarden nog eens vet onderstreept. Stoere, betrouwbare reispartners, waar je altijd op kunt rekenen, of je nu alleen of met passagiers onderweg bent.
Maak je net als ik veel kilometers en hou je van muziek? Vergeet dan niet de optionele Bowers & Wilkins audio-installatie die ik in de S90 vol open draaide. In één woord: fenomenaal!”

Meer weten over de nieuwe topmodellen van Volvo? Jan-Willem vertelt er graag over, bel hem gerust via 088 554 3943.
Klik voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van S90 en de V90.


s90-jwm-kl

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief