Renault Talisman: geen “Franse slag”

Met de Talisman wil Renault graag terreinwinst boeken in het D-segment. Veel concurrenten in die klasse zijn van Duitse makelij, zoals de Volkswagen Passat en de Opel Insignia.
Voor een scherp oordeel, hebben we daarom een liefhebber van Duitse auto’s in de Renault Talisman Estate gezet: leaseadviseur Mark Erftemeijer van ons zusterbedrijf Auto Lease Company.

“Ja, ik ben een Volkswagen-rijder. Maar de Talisman is een fijne, comfortabele auto, typisch Frans is een mooie omschrijving. Stevige wegligging, snelle accelaratie en een zeer ruime kofferbak.
Ik heb hier de kinderwagen van mijn nichtje zonder enige moeite in gelegd. En dan passen er zelfs nog twee koffers bij!

Ook het comfort laat niets te wensen over. De lederen stoelen met massagefunctie in combinatie met stuur- en stoelverwarming zorgen voor veel ontspanning tijdens het rijden. Dit onder het genot van de zuivere Bose-speakers, die ongetwijfeld bij elke muziekliefhebber in goede aarde zullen vallen.

Niet gewend aan zó’n lang voertuig, nam ook het automatisch inparkeren mij bijzonder veel zorg uit handen. De zelf instelbare ledverlichting op het dashboard met kilometerteller zorgt bovendien voor een persoonlijke touch aan de Talisman.

Het gebruik en de structuur van het touchscreen zijn wel erg omslachtig, wellicht vanwege de vele functies. Ook kom ik spelfouten tegen en is de bluetooth-verbinding bepaald niet stabiel. Deze zaken zijn met een software-update ongetwijfeld te verhelpen, maar verwacht je in deze prijsklasse toch niet in een afgeleverde auto. Maar al met al is de Talisman een mooie auto om te zien en een genot om in te rijden. De opvolger van de Laguna is zeker niet met de Franse slag gemaakt!”

Meer weten over de Renault Talisman? Mark vertelt er graag meer over, bel hem gerust via 088 554 3966.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van de Renault Talisman.

Renault Talisman Estate

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief