Friso Stoffers op pad met de Stelvio

Als Alfa-enthousiasteling had ik na een review over de Giulia de eer om de Stelvio een weekend te proberen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat een “auto met hoge instap” nog niet op mijn lijstje staat. Maar ik was positief verrast over de Volvo XC60; een hogere auto geeft wel veel overzicht en comfort. Dus wellicht stemt de Alfa mij nog positiever!

Aangezien de Volvo XC60 in hetzelfde segment opereert als de Stelvio ga je toch vergelijken. Waar de Volvo Zweedse nuchterheid uitstraalt, vind ik dat de Alfa hier typisch Italiaanse flair tegenover stelt. De auto die wij van de importeur hebben gekregen is blauw metallic. Niet verkeerd, maar ik zou toch voor het Alfa-rood gaan. Verder heeft de auto alles wat je zou willen hebben; 20” lichtmetalen velgen, grote navigatie, lederen bekleding, etc.

Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste bij een Alfa, hoe de auto rijdt, dat is belangrijk! Nou, zeker voor een SUV heel sportief en uitdagend. De auto is voorzien van een turbo benzinemotor met 280 pk en daarmee komt de auto prima van zijn plek kan ik wel zeggen! De automatische versnellingsbak schakelt razendsnel, zeker in de sportstand.

Het enige waar ik wel aan moest wennen waren de grote flippers aan het stuur, je moet eigenlijk om de flipper heen om je richtingaanwijzer te kunnen bedienen. Verder helt de auto nauwelijks over en wil zelfs wel eens een stapje opzij zetten in de bocht. Leuk dus! Enige dat ik wel zou bestellen als ik in de gelegenheid was, zijn de sportstoelen. Ik vond de standaard stoelen persoonlijk iets te weinig steun geven.

Om terug te komen op de vergelijking met de Volvo; dat is al met al een heel andere auto. Comfortabel, strak design, veel veiligheidssystemen en mooie afwerking. De Stelvio is wat mij betreft herkenbaar als een Alfa, mooi design, sportief en uitdagend. De afwerking is misschien wat minder, maar daar heb ik persoonlijk niet zoveel problemen mee. De auto betrekt je bij het rijden en biedt veel rijplezier, precies wat je van Alfa Romeo verwacht!

Als ik in de markt zou zijn voor een SUV zou ik dus kiezen voor de Stelvio, al zal dat voor de meesten geen verrassing zijn!

Friso Stoffers is commercieel medewerker bij Strix Lease Service en gekend Alfa-adept.
Meer weten over de Stelvio? Friso vertelt er graag over, bel hem gerust via 088 554 3942.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van de Alfa Romeo Giulia.

07

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief