Lars Bakker test de nieuwe Volvo XC40

“Al 10 jaar lang ben ik een trouwe Volvo-rijder, zowel zakelijk als privé. Ik kijk elke keer ook wel bij de concurrentie, maar het zijn zulke geweldige auto’s dat ik dan toch weer op een Volvo terugval en de jaarlijkse 50.000 km met veel plezier verzet.

De traditionele Volvo’s met de zware deuren, dikke lederen stoelen en de brede heupen en enigszins ouderwets, hebben mij destijds toch overgehaald om in een Volvo te gaan rijden.  Deze “ouderwetse” lijn was met de V50  en V70 nog duidelijk zichtbaar, maar werd met de introductie van de V40 en V60 verlaten. Dat waren al futuristische modellen.

 Deze lijn heeft zich voortgezet in de bekende robuuste XC-modellen. De XC90 was de eerste en vanaf de eerste dag een groot succes, ook dankzij de fiscale voordelen van de T8. Toch is het een zeer indrukwekkende auto. De XC60 was de volgende en ook deze missie is door de Volvo-ingenieurs in Zweden op goede wijze voltooid. Mijn collega Friso heeft daar destijds al een mooi verslag van gemaakt.

Deze week had ik het geluk om de eerste kilometers in de nieuwe XC40 te maken, in een prachtige D4-automaat met allerlei opties en een catalogusprijs van net iets boven de 60.000 euro. Dat is heel veel geld, maar je krijgt er ook heel veel auto voor.

Mijn eerste indruk? Wat een grote, imposante en stoere auto. Bij het starten licht direct het fraaie  digitale dashboard op met volop informatievoorziening. De lay-out van het dashboard is gelijk aan dat van de XC90 en XC60 en is zeer gebruiksvriendelijk. De bediening van de stoelverwarming, glazen panoramadak , radio, navigatie en dergelijke is allemaal gelijk en dat geeft meteen een vertrouwd gevoel.

De stoelen zien er minder robuust uit dan de oudere “dikke heupen”-versies, maar qua comfort zijn ze er alleen maar beter op geworden. Het rijden van de XC40 D4 is een genot. De automaat schakelt snel op en de motor is krachtig genoeg om deze, toch grote auto, snel door het verkeer te leiden.

In de huidige markt zien wij duidelijk dat de vraag naar kleinere SUV’s toeneemt. De fabrikanten spelen daar allen goed op in en ieder merk heeft tegenwoordig wel een kleinere SUV in het pakket. Toch zijn er ook grote verschillen. Volvo heeft wederom een sterke combinatie neergezet van klasse, luxe, goede rijeigenschappen en Zweedse degelijkheid en ik verwacht daarom dat de XC40 een groot succes gaat worden op de leasemarkt.”

 

Meer weten over de Volvo XC40? Lars Bakker vertelt er graag meer over, bel hem gerust via 088 554 3963.
Klik hier voor meer informatie over uitvoeringen en leasetarieven van de Volvo XC40.

  

2

<< terug naar het nieuwsoverzicht | nieuwsarchief