CJIB / Boetes

CJIB / Boetes
Heeft u een boete ontvangen van Strix Lease Service? Dan is zowel via post als mail de afhandeling hetzelfde.
Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) heeft een geautomatiseerd systeem voor de verwerking van boetes. De boetes worden verzonden als PDF bestand. U kunt de ontvangen PDF als een originele boete beschouwen.
De wijze van datering op de boete (in de toekomst) is om  Strix Lease Service een ruime verwerkingstijd te geven en zorgt ervoor dat u gebruik kunt maken van de volledige betalings- en beroepstermijn.

Het CJIB int verschillende soorten bedragen, waaronder boetes, leges en schadevergoedingen. Voor iedere soort vordering die het CJIB int, is een specifiek rekeningnummer beschikbaar. Op de boete die u heeft ontvangen staat het rekeningnummer waarnaar u de betaling kunt overmaken.

Indien u de boete niet op tijd heeft betaald, ontvangt Strix Lease Service een aanmaning. Wij zullen, om verdere verhogingen te voorkomen, deze aanmaning voldoen en deze inclusief administratiekosten aan uw werkgever doorbelasten.

Niet eens met de opgelegde (verkeers)boete?
(herkenbaar aan de M rechtsboven op de boete), dan kunt u beroep indienen.
Online in beroep gaan
Op de site van het Openbaar Ministerie kunt u via het Digitaal Loket Verkeer in een paar eenvoudige stappen online in beroep gaan. Lees hier meer of bekijk het Youtube filmpje onderaan deze pagina.
Schriftelijk in beroep gaan
Schriftelijk kan dat via de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Lees hier meer.

LET OP: Bij beschikkingen begaan met vervangende auto’s, tijdens onderhoud, schade of voorloopauto’s, ontvangen wij de factuur via bijvoorbeeld Hertz of ASN. Deze facturen betalen wij direct en belasten ze één op één door aan uw werkgever. Wij nemen dus ook de administratiekosten over die vaak hoger zijn dan onze administratiekosten.

Heeft u een aanslag parkeerbelasting ontvangen dan dient u deze boete te voldoen aan de desbetreffende gemeente.

Bij een buitenlandse overtreding kan het zijn dat ze u verzoeken om een getuigenvragenlijst in te vullen voordat de instantie een boetebedrag betaald. Soms staat er reeds een bedrag op de boete aangegeven. Door dit boetebedrag te betalen voorkomt u verdere strafvervolging. De zaak is dan afgedaan en in beroep gaan is dan niet meer mogelijk.